Ugrás a tartalomra
libertarius küldte be időpontban

A demokrácia olyan, mintha két farkas és egy bárány szavazna arról, hogy mi legyen a vacsora. A szabadság egy jól felfegyverzett bárány, amelyik vitatja a szavazás eredményét.” – Benjamin Franklin államférfi, természettudós, filozófus és az Egyesült Államok egyik alapító atyja.

A demokrácia sosem marad fenn sokáig. Elpazarolja, kimeríti és megöli magát. Soha nem volt még demokrácia, amelyik ne követett volna el öngyilkosságot.” – John Adams, az Egyesült Államok második elnöke.

A demokrácia nem más, mint a csőcselék uralma, amikor az emberek 51 százaléka elveheti a másik 49 százalék összes jogát.” – Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke.

Úgy hisszük, a szocializmus és a demokrácia ugyanaz és elválaszthatatlan.” – az USA Szocialista Pártja.

Minden választás olyan, mintha a lopott javakat előre elárvereznénk.” – H. L. Mencken (1880 – 1956) amerikai újság- és cikkíró.

Hogyan biztosíthatnánk a folyamatos fejlődést, ha egyre inkább olyan életformát teszünk magunkévá, amelyben senki sem vállal felelősséget saját magáért és mindenki a kollektivizmus biztonságára vágyik? Ha ez a mánia folytatódik, társadalmunk olyan rendszerré silányul, amelyben mindenki a másik zsebében kotorászik.” – Ludwig Erhard, korábbi német kancellár, a háború utáni német gazdasági csoda eszmei atyja.

A korlátlan demokrácia, az oligarchiához hasonlóan nem más, mint sok emberre kiterjesztett zsarnokság.” – Arisztotelész.

Az állam az a nagyszerű kitaláció, amelynek segítségével minden ember mindenki más költségén akar élni.” – Frédéric Bastiat (1801 – 1850) francia klasszikus liberális gondolkodó és közgazdász.

Amint az emberek rájönnek, hogy pénzt szavazhatnak meg saját maguknak, az a köztársaság végét jelenti.” – Benjamin Franklin államférfi, természettudós, filozófus és az Egyesült Államok egyik alapító atyja.

Akik a nagyobb állami beavatkozást sürgetik, végső soron még több kényszert és még kevesebb szabadságot akarnak.” – Ludwig von Mises, osztrák közgazdász, a szabad piac elkötelezett védelmezője.

A demokrácia a nép akarata. Reggelente meglepődve olvasom az újságban, hogy mi az, amit akarok.” – Wim Kan, holland komikus.